המקצועות עם השכר ההתחלתי הגבוה בשוק

החלטתם שאתם רוצים להתחיל משכר מעל 15,000 שקל, הצבתם לעצמכם מטרה ועכשיו אתם מנסים להבין איך ואיפה אפשר להשיג שכר התחלתי שכזה? קבלו את חמשת התחומים עם טווח השכר ההתחלתי הגבוה בשוק העבודה, כפי שהזינו גולשי MyRole .

תוכניתנים/מהנדסי תוכנה – בחציון הראשון של 2019 טווח שכרם של תוכניתנים בתחום ה backend נע בין 17,000 ל20,000. תוכניתני backend אחראיים על בניית מערכות מחשב באמצעות כתיבת קוד תוכנה בשפות שונות, בחלק שאינו נגיש למשתמש אלא לשרת. כידוע, קיימות שפות תכנות רבות ביניהן Java  , DOT.NET (#C), C/C++ , Python ועוד, וכלל גולשי האתר שהזינו את טווח השכר המדובר מתמחים באחת מהשפות האלו – כך שטווח שכר זה תקף לארבע שפות התכנות הללו. מבחינת הכשרה נדרשת מדובר בתואר ראשון במדעי המחשב/הנדסת תוכנה, אך גם קורסי תוכנה רציניים ממוסדות מובילים (המוכר שבהם הוא בית הספר הצבאי למקצועות המחשוב – ממר”ם) מייצרים בוגרים שמשתלבים בתחום.

מתכנתי Frontend – בחציון הראשון של 2019 טווח שכרם של תוכניתנים בתחום ה frontend נע בין 13,000 ל 20,000 , וביניהם נכללים מפתחיmobile     ו .web  הם אחראיים על בניית אפליקציות שבאות באינטראקציה עם המשתמש. בדומה להכשרת תוכניתני backend , גם תחום זה דורש הכשרה במדעי המחשב אך גם במקצועות אלו ניתן להשתלב לאחר קורסים מקצועיים ממוסדות מובילים בתחום.

תחום החומרה –  תחום החומרה כולל בתוכו מקצועות הנדסה כמו Board design – פיתוח כרטיסים אלקטרוניים , מהנדסי DSP  שעוסקים בעיבוד אותות, מהנדסי וריפיקציה המפתחים סביבות לבדיקת שבבים ומהנדסי ASIC  (מפתחי שבבים בפועל). העוסקים במקצועות אלו הם מהנדסי חשמל או מהנדסי מחשבים, ושכרם ההתחלתי בחציון הראשון של  2019 דומה לזה של תוכניתנים ואף מעט גבוה יותר, ונע בין 17,000 ל 21,000 כשכר התחלתי.

Data Scientists – התחום החם של התקופה האחרונה גם הוא מאפשר להשתכר בשכר התחלתי של 18,000 עד 21,000. Data scientist אמון על פיתוח מודלים שונים שיאפשרו גזירת נתונים רלוונטית לצרכים עסקיים ותחזיות שונות. ראוי לקחת בחשבון שמרבית המזינים שהשתלבו בתחום הם בעלי תואר שני במדעי המחשב או בסטטיסטיקה, כך שאמנם מדובר בשכר התחלתי גבוה מאוד – אך בהרבה מאוד לימודים קודמים. חשוב לא להתבלבל בין המקצוע הזה לבין מקצוע ה data analyst, שזהו מקצוע שדורש פחות כישורים תכנותיים ועוסק בעיקר בתיאור הנתונים ופחות במודלים עתידיים.

מפתחי אלגוריתמים – לרוב בוגרי מדעי המחשב, מתמטיקה ופיזיקה וגם הם משתכרים בטווח של שכר התחלתי שנע בין 18,000 ל 22,000.  אלגוריתמיקאי הוא בסופו של דבר שם כולל למי שאחראי על פיתוח הלוגיקה שעליה המתכנת מבסס את קוד התכנות מאוחר יותר בשפה המתאימה. התחומים רבים ומגוונים כגון עיבוד אותות, עיבוד קול, דיבור, זיהוי כתב יד ופנים, ראייה ממוחשבת, דחיסת מידע והצפנה. תחומי הבינה המלאכותית (AI) דורשים לרוב מפתחי אלגוריתמים מומחים בתחום, וככל שההתמחות נדירה יותר כך השכר עולה.

נדגיש שהשכר בכל התפקידים הללו הוא שכר התחלתי למשרה מלאה, ולא משרת סטודנט.

והנה תשובות לכמה שאלות אופייניות שנשאלות בתגובה לנתונים אלו.

אז איך יש כאלה שיוצאים מהצבא ישר למשכורות של מתקדמים?

אם שמעתם על מומחי הסייבר ש”נחטפים” לחברות בתנאים מעולים לאחר השירות הצבאי במשכורות גבוהות – שמעתם נכון, אך המשכורות שלהם לא נחשבות כמשכורות עם שכר התחלתי, כיוון שיש להם ניסיון צבאי קודם. כך גם לגבי תוכניתנים בוגרי קורסי ממר”ם ועוד.

למה המשכורות ההתחלתיות הגבוהות הן רק בתחום ההייטק?

תשובת ה”מאקרו” היא שזהו ענף ייצוא מרכזי במדינת ישראל ולכן המשכורות בהתאם. בנוסף, קצב התפתחות הטכנולוגיה הופך את המנוסים שבתחום לבעלי תחומי ידע נדרשים ונדירים ומכאן השכר הגבוה. מעבר לחוקי הביקוש וההיצע הטבעיים שמעלים את השכר בתחום, גם מעורבות ממשלתית ו ecosystem תומך מיזמים טכנולוגים מוביל לכך שהתחום הולך וצובר תאוצה בכל שנה, ואיתו גם המשכורות.

אז מה ללמוד כדי להשתלב?

לימודי תואר ראשון במדעי המחשב/ הנדסת חשמל/ הנדסת מחשבים הם הדרך הבטוחה יותר להזניק קריירה בתעשיית ההייטק. בנוסף, קיימים היום בארץ הרבה קורסים שמאפשרים כניסה לעולם ההייטק בזכות הכשרה מקוצרת, החל ממיזמים פילנטרופיים וכלה ביוזמות ממשלתיות, על מנת לתרום גם לשכר העובדים וגם למעסיקים ולמדינה. חשוב לדעת שהשכר ההתחלתי לבוגרי קורסים כאלו אינו זהה לשכר ההתחלתי של בוגרי תארים, ואינו דומה כאמור גם לשכרם של יוצאי קורסים צבאיים שהספיקו לצבור ניסיון כבר בתקופת הצבא. לסוג ההכשרה יש משקל גם בסיכויי הקבלה לעבודה וגם בשכר ההתחלתי, שהוא לרוב נמוך משמעותית. זה לא בהכרח מעיד על מה שיקרה שנים אחר כך, לאחר ההשתלבות בעבודה.

ומה עם שביעות רצון?

למרות התנאים הטובים, מקצועות התכנות במיוחד מאופיינים בשביעות רצון בינונית (7 מתוך 10), כך שאם אתם בוחרים להשתלב בתחום זה אך ורק מסיבות כלכליות כדאי שתהיה לכם תכנית להמשך, ועל כך תעיד כמות האנשים שעושים הסבות מתחום ההייטק לתחומים אחרים. אם אתם אוהבים את התחום – בהחלט זכיתם.

והנה כמה ציטוטים מהגולשים לגבי ההתאמה למקצועות השונים שנידונו –

תוכניתנים ומהנדסי תוכנה (backend & frontend )

“עבודה כתוכניתן מתאימה למי שאוהב לעשות ניסויים לוגיים, שרואה בטכנולוגיה משהו יצירתי ושיש לו הרבה סבלנות. חשוב מאוד שיהיה בנאדם שאוהב לפתור בעיות ולא מתייאש מהר.”

“צריך להיות מסוגל לפתור בעיות מהר גם תחת לחץ, ולהבין לעומק את הבעיה כדי שלא תחזור על עצמה.”

“חשוב להיות בנאדם שמסוגל ללמוד לבד”

מהנדסי מחשבים בתחום החומרה

“התפקיד דורש יכולת העמקה ופתרון בעיות, ומתאים במיוחד למי שאוהב לשלב תוכנה וחומרה. ”

“העבודה דורשת הרבה יסודיות והבנה מעמיקה.”

“מתאים לאנשים סבלניים ונחושים בעלי חשיבה אנליטית ברמה גבוהה”

Data Scientists (מדעני נתונים) –

“חשוב להיות אדם שעובד בשיטתיות וער לפרטים הקטנים, אבל גם כל הזמן מסתכל על “התמונה הגדולה””

“אדם שמסוגל להתמודד עם כמויות אדירות של נתונים ולייצר מהם מסר ברור ותחזיות משכנעות”

מפתחי אלגוריתמים

“מתאים לאנשים שאוהבים אתגר לוגי – מחשבתי”

 

*הנתונים רלוונטיים ליוני 2019, יתכנו שינויים. מרבית המזינים הם מאזור המרכז.

למידע נוסף על מקצועות שונים בשוק העבודה כנסו לאתר MyRole.co.il

הכתבה פורסמה תחילה באתר Mako