
רפואה ובריאות מה זה אומר להיות תזונאי?
תזונאי - או דיאטן קליני ,מוגדר כמקצוע פרא-רפואי שמטרתו ליצור תפריט תזונה מותאם לאדם על פי צרכיו. התאמה זו לוקחת בחשבון מאפיינים פיזיולוגיים, בריאותיים, גיל המטופל, וגם מצב בריאותי - אסטטי של גוף המטופל. דיאטנים לרוב מועסקים במערכת הבריאות (קופות חולים, בתי חולים, לשכות בריאות, בתי אבות) כמו גם במכוני כושר ובמגזר הפרטי.
8:00 | קבלת קהל קופת חולים |
---|---|
9:00 | |
10:00 | |
11:00 | |
12:00 | השלמת דוחות טיפול |
13:00 | השלמת דוחות טיפול |
14:00 | השלמת דוחות טיפול |
15:00 | |
16:00 | |
17:00 | |
18:00 | |
19:00 | לקוח פרטי - פגישה בבית הלקוח |
20:00 | לקוח פרטי - פגישה בבית הלקוח |
21:00 | לקוח פרטי - פגישה בבית הלקוח |
22:00 |
8:00 | |
---|---|
9:00 | |
10:00 | |
11:00 | |
12:00 | |
13:00 | |
14:00 | |
15:00 | |
16:00 | |
17:00 | |
18:00 | |
19:00 | |
20:00 | |
21:00 | |
22:00 |
8:00 | |
---|---|
9:00 | |
10:00 | |
11:00 | |
12:00 | |
13:00 | |
14:00 | |
15:00 | |
16:00 | |
17:00 | |
18:00 | |
19:00 | |
20:00 | |
21:00 | |
22:00 |
ביקוש עד כמה המשרה נדרשת בשוק העבודה
שכר
שכר התחלתי 7500 ₪ - 6000 ₪
בכירים15000 ₪ - 10000 ₪
מקצוע התזונה מתאים לאנשים בעלי זיקה רפואית גבוהה, הבנה פיזיולוגית ואוריינטציה מחקרית. לא פחות (ואולי אף יותר) חשוב שיהיו אנשים סבלניים, מכילים ואמפתיים שמסוגלים לייעץ וללוות תהליך גם ברמה ההתנהגותית של המטופל. ההבנה התזונתית - כימית עומדת בבסיס המקצוע, כמובן הרבה מעבר לחישובי קלוריות בלבד, אך המכשול העיקרי פעמים רבות הוא ישום הוראות תפריט בפועל על ידי המטופל.