פנאי וספורט מה זה אומר להיות מלצר יין?
מלצר יין - מלצר השייך לצוות המלצרים ועליו לתת מענה ללקוח לכל דבר שצריך, אך התמקצעותו הינה בתחום היין. תפקידו להכיר בעל פה את תפריט השתייה החריפה של המסעדה ולדעת להמליץ ללקוח בהתאם להעדפותיו. בנוסף, מלצר היין מגיש אותו, פותח ולעיתים טועם לפני הלקוח בכדי לוודא שהכל תקין.
8:00 | |
---|---|
9:00 | |
10:00 | |
11:00 | |
12:00 | |
13:00 | |
14:00 | מתן שירות ללקוח והמלצות על יין |
15:00 | מתן שירות ללקוח והמלצות על יין |
16:00 | מתן שירות ללקוח והמלצות על יין |
17:00 | מעבר על המלאי הקיים |
18:00 | מעבר על המלאי הקיים |
19:00 | לעיתים תפקוד כמלצר רגיל עם לקיחת הזמנות |
20:00 | לעיתים תפקוד כמלצר רגיל עם לקיחת הזמנות |
21:00 | לעיתים תפקוד כמלצר רגיל עם לקיחת הזמנות |
22:00 |
8:00 | |
---|---|
9:00 | |
10:00 | |
11:00 | |
12:00 | |
13:00 | |
14:00 | |
15:00 | |
16:00 | |
17:00 | |
18:00 | |
19:00 | |
20:00 | |
21:00 | |
22:00 |
8:00 | |
---|---|
9:00 | |
10:00 | |
11:00 | |
12:00 | |
13:00 | |
14:00 | |
15:00 | |
16:00 | |
17:00 | |
18:00 | |
19:00 | |
20:00 | |
21:00 | |
22:00 |
ביקוש עד כמה המשרה נדרשת בשוק העבודה
שכר
שכר התחלתי 5000 ₪ - 4000 ₪
בכירים10000 ₪ - 8000 ₪
מתאים לעובדים במלצרות שטובים יותר באינטראקציה מול הלקוח. נדרשות יכולות הבנה באלכוהול, למידה ושינון בעל פה, מסוגלות לעבודה תחת לחץ, רצון לסייע, יחסי אנוש מעולים, שירותיות ואדיבות. בהשוואה למלצרות "רגילה" התפקיד בעל אוריינטציה מכירתית וייעוצית גבוהה יותר במיוחד מול לקוחות שפחות בקיאים ביינות ובאלכוהול בכלל. חשוב לשדר יוקרה מסוימת במיוחד בעת מזיגת היין, זה חלק מהאוירה של המסעדה.