רפואה ופארמה מה זה אומר להיות תזונאי?

תזונאי - או דיאטן קליני ,מוגדר כמקצוע פרא-רפואי שמטרתו ליצור תפריט תזונה מותאם לאדם על פי צרכיו. התאמה זו לוקחת בחשבון מאפיינים פיזיולוגיים, בריאותיים, גיל המטופל, וגם מצב בריאותי - אסטטי של גוף המטופל. דיאטנים לרוב מועסקים במערכת הבריאות (קופות חולים, בתי חולים, לשכות בריאות, בתי אבות) כמו גם במכוני כושר ובמגזר הפרטי.

בואו להיות חלק מחוכמת ההמונים
שתף את הידע שלך
חלוקת זמן אופיינית בתפקיד
8:00קבלת קהל קופת חולים
9:00קבלת קהל קופת חולים
10:00קבלת קהל קופת חולים
11:00קבלת קהל קופת חולים
12:00השלמת דוחות טיפול
13:00השלמת דוחות טיפול
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00לקוח פרטי - פגישה בבית הלקוח
20:00לקוח פרטי - פגישה בבית הלקוח
21:00
22:00
8:00
9:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
8:00
9:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
היומן מציג המחשת לו"ז יומי ולא אגרגציה סטטיסטית.

ביקוש עד כמה המשרה נדרשת בשוק העבודה

12345678910
ביקוש נמוך   ביקוש גבוה

שכר

שכר התחלתי 7500 ₪ - 6000 ₪
בכירים15000 ₪ - 10000 ₪

השכר הינו בשקלים, ומתייחס לתחילת טווח השנים המצויינות בעמודה הרלוונטית. מסלול הקריירה המוצג מהווה דוגמא אחת מיני מסלולים אפשריים רבים
 
הכשרה אופיינית

מסלולי לימוד להכשרת המקצוע

מוסדות לימוד
מה מספרים על המקצוע

מקצוע התזונה מתאים לאנשים בעלי זיקה רפואית גבוהה, הבנה פיזיולוגית ואוריינטציה מחקרית. לא פחות (ואולי אף יותר) חשוב שיהיו אנשים סבלניים, מכילים ואמפתיים שמסוגלים לייעץ וללוות תהליך גם ברמה ההתנהגותית של המטופל. ההבנה התזונתית - כימית עומדת בבסיס המקצוע, כמובן הרבה מעבר לחישובי קלוריות בלבד, אך המכשול העיקרי פעמים רבות הוא ישום הוראות תפריט בפועל על ידי המטופל.

כאן המקום שלכם לשתף אותנו. דרגו את מאפייני המשרה, כדי שכולם ידעו איך זה להיות
תזונאי

  • עבודה שדורשת יצירתיות וחדשנות (על בסיס קבוע)
  •  
  • עבודה מול ממשקים רבים
  •  
  • עבודה עצמאית
  •  
  • עבודה דינמית ומגוונת
  •  
  • ריבוי נסיעות
  •  
  • עבודה שוחקת במיוחד
  •  
  • שעות עבודה שונות מהמקובל בתעשייה
  •  
  • עומס עבודה גבוה
  •  
דירוג שביעות רצון מהמקצוע על פי הגולשים